Drupal content management systeem

Drupal is een gratis software pakket dat het mogelijk maakt op eenvoudige wijze inhoud te organiseren, te managen en te publiceren met eindeloze variatie mogelijkheden.

Drupal logoDrupal is Open Source

Drupal is open source software die wordt ontwikkeld en bijgehouden door een gemeenschap van meer dan 630.000 gebruikers en ontwikkelaars. Het wordt gedistribueerd onder de voorwaarden van de GNU General Public License (of 'GPL'), wat inhoudt dat iedereen vrij is het te downloaden en te delen met anderen. Dit open ontwikkel model betekent dat er steeds mensen aan het werk zijn die verzekeren dat Drupal het platform is voor de laatste technologie├źn die het web te bieden heeft. De Drupal principes bemoedigen modulariteit, standaarden, samenwerking, gebruiksgemak en meer.

Ondersteuning door de Drupal gemeenschap

De gepassioneerde Drupal gemeenschap van vrijwilligers is altijd bij de hand om ondersteuning te geven via diverse IRC kanalen, forums en een-op-een tijdens Drupal bijeenkomsten. De gemeenschap heeft ook de documentatie voor Drupal verzorgd, die de belangrijkste onderwerpen van het werken met Drupal behandeld. De wereldwijde gemeenschap stuurt de innovatie die ervoor zorgt dat Drupal de voorkeur geniet van web ontwikkelaars en website eigenaren.

Realisatie

Kleene digitale communicatie bouwt websites, webshops, webcommunities etc. gebaseerd op Drupal. Ontwikkeling van thema's (de vormgeving en lay-out), het installeren van modules (plug-ins) voor diverse functionaliteiten en de opleiding van diegenen die de webredactie gaan verzorgen.

Educatiegroep.nl - Drupal example
Whitehouse.gov - Voorbeeld van Drupal website
Stanford Engineering website - Voorbeeld van Drupal website